2011. június 28., kedd

Dzsem

Meggyes rétes


Anyu találta a receptet Ernyey Béla szakácskönyvében...kipróbáltuk...megtartjuk,mert nagyon ízlett mindenkinek.

Hozzávalók (4 rúdhoz):

16 db réteslap
80 dkg meggy ( a recept nem ennyit írt,de mi így szeretjük)
3,5 dl joghurt
12 dkg búzadara
50 dkg cukor
3 tojás
1,5 dl olaj ( 1 dl a krémbe,a többi kenéshez)
1 cs sütőpor
3 cs van.cukor

A hozzávalókat összekeverjük a réteslap és a kimagozott meggy kivételével, és hagyjuk kicsit állni,hogy a dara megszívja magát.Egy tepsit kikenünk olajjal, a sütőt előmelegítjük.
Egy rúd 4 lapból lesz...a lapokat megkenjük a krémmel, kivéve a 4. lapot azt csak vékonyan olajozzuk és a tölteléket tesszük bele , majd óvatosan feltekerjük és a tepsibe tesszük.A rudakat szorosan egymás mellé tesszük,a megmaradt krémmel leöntjük.Kb. 30 perci sütjük.Isteni!

2011. június 19., vasárnap

Ráchús

A héten Rácpontyot ettünk a suliban ( igaz tengeri halból) és nagyon ízlett...így hétvégén kipróbáltuk csirkével is.Az elkészítése nagyon egyszerű és nagyon finom.
A tepsit kizsíroztam,a krumpli felkarikázva beletettem,rá egy üveg lecsó került (házi), arra pedig a sózott,borsozott csirkehusi,ami most filézett comb volt,a tetejére még tettünk karikára vágott hagymát is.
Fóliával letakarva sütöttük kb. 40-50 percig, aztán a husikat megforgattuk, a fóliát már nem tettük vissza...és a végén még tettünk rá sok-sok tejfölt és így is sütöttük 5 percet.

Kókuszkocka


Hozzávalók:

30 dkg cukor
1 tojás
6 dkg margarin
3 ek méz
1 cs. sütőpor
42 dkg liszt
2 dl tej

Máz:

19 dkg margarin
6 ek tej
5 dkg kakaópor
25 dkg cukor
2 cs. kókuszreszelék

A tészta hozzávalóit összekeverjük,kivajazott-kilisztezett tepsiben megsütjük,ha kihűl akkor felkockázzuk és az elkészített mázban megforgatjuk és meghempergetjük a kókuszban.