A gesztenyés édességért cserébe kaptam ennek a finomságnak a receptjét.
A kenyérszeleteket sütőpapíros tepsibe sorakoztattam egymás mellé szorosan.
Jelen esetben 3 tojást kevertem össze egy kicsi doboz tejföllel,só,bors bele és ráöntöttem a kenyerekre.
Sütőbe tettem...amikor már majdnem késznek láttam akkor egy kis reszelt sajtot tettem rá, és némi póréhagymát.Pár percre még visszatettem pirulni...aztán jó gyorsan megettük :)
2013. január 16., szerda
2013. január 13., vasárnap
Sütés nélküli gesztenyés
A tészta hozzávalói:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. babapiskóta
- fél üveg rum aroma
- 2 adag lefőzött kávé
- 0,5 tejszín
- 2 ek porcukor
A krémhez megfőzzük a pudingot (9 deci tejben 3 csomag porcukor nélkül) és lehűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a pudinggal. A krém felét a gesztenyés alapra kenjük. Lefőzünk 2 adag kávét, összekeverjük a rum aromával és belemártjuk a babapiskótát, amit aztán a krémre rakunk. (Csak pár mp-re áztassuk, különben szétmálik hamar.) A piskótás réteg után a krém másiki fele következik.
A tejszínt a porcukorral felverjük, és utolsó rétegként a sütire borítjuk. Reszelt csokival,cukordarával díszíthető.
Pár óra alatt összeáll a hűtőben és szépen szeletelhető.
2013. január 6., vasárnap
Gofri
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 cs van.cukor
- reszelt citromhéj
- 3dl tej
- 30 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
2012. december 31., hétfő
2012. december 23., vasárnap
2012. október 27., szombat
Bundás alma
A Praktika októberi számában láttam meg...és szerelem volt első látásra :)
Hozzávalók:
4 db nagy alma
15 dkg liszt
2 dl tej
2 db tojás
5 dkg margarin
csipet só
+ fahéjas porcukor
Az almák csumáját kivágjuk,ujjnyi vastagra karikázzuk.
A lisztet simára keverjük a tejjel,a tojással,a sóval,a felolvasztott margarinnal.
Az almakarikákat a sűrű "palacsintatésztába" mártjuk és forró olajban kisütjük,majd törlőpapírra kiszedjük.
Fahéjas cukorral jól megszórjuk.
Hozzávalók:
4 db nagy alma
15 dkg liszt
2 dl tej
2 db tojás
5 dkg margarin
csipet só
+ fahéjas porcukor
Az almák csumáját kivágjuk,ujjnyi vastagra karikázzuk.
A lisztet simára keverjük a tejjel,a tojással,a sóval,a felolvasztott margarinnal.
Az almakarikákat a sűrű "palacsintatésztába" mártjuk és forró olajban kisütjük,majd törlőpapírra kiszedjük.
Fahéjas cukorral jól megszórjuk.
2012. október 22., hétfő
Tejfölös csodasüti
Hú de régen nem írtam...
Ezt a receptet a munkahelyemen szereztem be...és annak örömére,hogy 4 napig nem kellett bemennem meg is sütöttem:)
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
1 db tojás
25 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
10 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 ek tejföl
Krém:
1/2 l tej
20 dkg cukor
2 cs. van.pudingpor
1 cs. van.cukor
1 nagy és 1 kis tejföl
A tejben sűrűre főzzük a pudingporokat,belekeverjük a cukrot és a van. cukrot,hagyjuk hűlni és hozzáadjuk a tejfölt is.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kétfelé vesszük és tepsi méretűre nyújtjuk.
A kikent és kilisztezett tepsibe fektetjük az egyik lapot,ráöntjük a krémet és a tetejére rakjuk a második lapot.A recept szerint kb 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.(nekem nem mutat fokokat a sütöm,ezért írtam így.)
Ezt a receptet a munkahelyemen szereztem be...és annak örömére,hogy 4 napig nem kellett bemennem meg is sütöttem:)
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
1 db tojás
25 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
10 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 ek tejföl
Krém:
1/2 l tej
20 dkg cukor
2 cs. van.pudingpor
1 cs. van.cukor
1 nagy és 1 kis tejföl
A tejben sűrűre főzzük a pudingporokat,belekeverjük a cukrot és a van. cukrot,hagyjuk hűlni és hozzáadjuk a tejfölt is.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kétfelé vesszük és tepsi méretűre nyújtjuk.
A kikent és kilisztezett tepsibe fektetjük az egyik lapot,ráöntjük a krémet és a tetejére rakjuk a második lapot.A recept szerint kb 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.(nekem nem mutat fokokat a sütöm,ezért írtam így.)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)