2013. január 16., szerda

Bundáskenyér másképpen

A gesztenyés édességért cserébe kaptam ennek a finomságnak a receptjét.
A kenyérszeleteket sütőpapíros tepsibe sorakoztattam egymás mellé szorosan.
Jelen esetben 3 tojást kevertem össze egy kicsi doboz tejföllel,só,bors bele és ráöntöttem a kenyerekre.
Sütőbe tettem...amikor már majdnem késznek láttam akkor egy kis reszelt sajtot tettem rá, és némi póréhagymát.Pár percre még visszatettem pirulni...aztán jó gyorsan megettük :)

2013. január 13., vasárnap

Sütés nélküli gesztenyés


A tészta hozzávalói:
    • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
    • 25 dkg darált keksz
    • 15 dkg margarin
A krémhez kell:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. babapiskóta
  • fél üveg rum aroma
  • 2 adag lefőzött kávé
  • 0,5 tejszín
  • 2 ek porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam. Egy tepsibe elterítem.
A krémhez megfőzzük a pudingot (9 deci tejben 3 csomag porcukor nélkül) és lehűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a pudinggal. A krém felét a gesztenyés alapra kenjük. Lefőzünk 2 adag kávét, összekeverjük a rum aromával és belemártjuk a babapiskótát, amit aztán a krémre rakunk. (Csak pár mp-re áztassuk, különben szétmálik hamar.) A piskótás réteg után a krém másiki fele következik.
A tejszínt a porcukorral felverjük, és utolsó rétegként a sütire borítjuk. Reszelt csokival,cukordarával díszíthető.
Pár óra alatt összeáll a hűtőben és szépen szeletelhető.

2013. január 6., vasárnap

Gofri


Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs van.cukor
  • reszelt citromhéj
  • 3dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor 

2012. december 31., hétfő

2012. december 23., vasárnap

2012. október 27., szombat

Bundás alma

A Praktika októberi számában láttam meg...és szerelem volt első látásra :)
Hozzávalók:

4 db nagy alma
15 dkg liszt
2 dl tej
2 db tojás
5 dkg margarin
csipet só

+ fahéjas porcukor

Az almák csumáját kivágjuk,ujjnyi vastagra karikázzuk.
A lisztet simára keverjük a tejjel,a tojással,a sóval,a felolvasztott margarinnal.
Az almakarikákat a sűrű "palacsintatésztába" mártjuk és forró olajban kisütjük,majd törlőpapírra kiszedjük.
Fahéjas cukorral jól megszórjuk.


2012. október 22., hétfő

Tejfölös csodasüti

Hú de régen nem írtam...
Ezt a receptet a munkahelyemen szereztem be...és annak örömére,hogy 4 napig nem kellett bemennem meg is sütöttem:)
Hozzávalók:

Tészta:
40 dkg liszt
1 db tojás
25 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
10 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 ek tejföl

Krém:
1/2 l tej
20 dkg cukor
2 cs. van.pudingpor
1 cs. van.cukor
1 nagy és 1 kis tejföl

A tejben sűrűre főzzük a pudingporokat,belekeverjük a cukrot és a van. cukrot,hagyjuk hűlni és hozzáadjuk a tejfölt is.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kétfelé vesszük és tepsi méretűre nyújtjuk.
A kikent és kilisztezett tepsibe fektetjük az egyik lapot,ráöntjük a krémet és a tetejére rakjuk a második lapot.A recept szerint kb 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.(nekem nem mutat fokokat a sütöm,ezért írtam így.)