Ezt a receptet az általános iskolai tanító nénimtől kaptam, amikor 4. osztályban közösen sütöttünk mézeskalácsot karácsony előtt.
Itt még díszítés előtt látható,mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy hogyan dekorálja.
Hozzávalók:
76 dkg liszt,34 dkg cukor, 2 evőkanál szódabikarbóna,kevés őrölt fahéj, 10 szem porrá tört szegfűszeg, 5 dkg margarin, 4 egész tojás, 4 evőkanál méz.
Ezeket jól összegyúrjuk.A tésztát kicsit hagyjuk pihenni,majd 3 mm vékonyra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk,megkenhetjük a tetejét tojás sárgájával ( én ezt most kihagytam) és kikent,kilisztezett sütőben világosbarnára sütjük.
Én cukormázzal szoktam díszíteni.
1 tojás fehérjét 12 dkg porcukorral összekeverjük, én egy kis zacskóba szoktam tölteni aminek a sarkát levágom és azzal dekorálom a mézeskalácsokat.
Ha kész fémdobozba rakom...eddig még mindig puha és ehető lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése