2009. február 3., kedd
Tojásos krumpli
Ehhez az ételhez megint nem lehet pontos receptet írni. Mi nagyon szeretjük mert könnyen elkészíthető és a hozzávalók még ínséges időkben is megtalálhatóak otthon.
A krumplit meghámozom és karikára vágom és kevés olajon sütni kezdem.
Amikor már majdnem jó akkor hagymát is szelek rá és tovább sütöm.
Amint a krumpli és a hagyma is elérte a megfelelő állagát akkor felvert tojást öntök rá amibe teszek sót vagy vegetát és jól átkeverve azzal is sütöm picit.
(A mai vacsink 4 krumpliból és 4 tojásból készült, 2 kisebb fej hagymával kiegészítve)
Csak Apumra nem lehet bízni ennek elkészítését, mert ő amint beletette a krumplit már öntötte is rá a tojást...és csodálkozott,hogy nem jó még a krumpli:))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Jujj ezt imádtam :)gyerekkoromba anyum annyit készített, én azt hittem csak mi ismerjük :)))
Brü! Örülök, hogy Te is ismered! Ugye, hogy fincsi tud lenni?!
Reni igen, nagyon :)mai napig egyik kedvenc kajám!
Nagymamám ezt bocskoros krumplinak hívja!!!:) Ezt főztem életemben először egyedül!!!Sokszor esszük!! az egyik gyors kedvenc!!
Az én receptem kicsit más, férfiasabb :) Jó két kiló krumplit vágok fel, és annyi olajat öntök rá, amennyi ellepi. Fedő nélkül, lobogó olajban sütöm, hogy ropogós legyen a krumpli. Takarítani kell utána :) Amikor már pirosodik, leöntöm az olajat, és a lábosba loccsantok kb. 10 felvert tojást. Tovább sütöm, amíg a tojás megdermed, de még kacsingat. Az egészet forrón betoljuk ebédre a kisfiammal, utána nem kell vacsora sem. Jó étvágyat :)
Megjegyzés küldése