2013. július 27., szombat

Csokikenyér...majomkenyér...vagy ki hogyan ismeri


Hozzávalók: 50 dkg  háztartási keksz , 2 dl víz, 25 dkg porcukor, 5 dkg keserű kakaópor, 25 dkg. margarin, 0,3-0,5 dl rum/ vagy rumaroma  ennek arányában/

Elkészítése:  A háztartási keksz felét ledaráltam, másik felét kisebb darabokra törtem. A vizet egy lábasban a porcukorral, a kakaóval és a margarinnal  kevergetve 5-6 percig főztem. A tűzről lehúzva, a rummal ízesítettem, a kétféle kekszet belekevertem.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleltem,a kekszes masszát elsimítottam benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára beteszem a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor vágódeszkára borítom a folpackot lehúzom róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon szeletelem.


Itt találtam rá.

Nincsenek megjegyzések: