- szikkadt kalács (nálam 2 fonott kalács)
- 2 tojás
- 5 ek cukor
- 1 cs. van. cukor
- 4 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 25 g vaj
- 1 marék mazsola
- 1 dl rum
- 8 ek darált dió
- 3-4 közepes, savanykás alma
- 2 ek lekvár
A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tepsibe rakosgatjuk.A tojássárgákat kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a citromhéjat.A kalácsokra öntjük a tojásos egyveleget és 15-20 percig állni hagyjuk.A mazsolát a rumba áztatjuk.Egy kb. 25 x 35 cm-es tepsit kivajazunk és egy réteg áztatott
kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a mazsolával és a dió felével.
Jön még egy réteg kalács, mazsola és dió a tetejére.A megmosott és szárazra törölt almákat vékony szeletekre vágjuk és beborítjuk velük kalácsokat.200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk , kb. 25 percre.Közben a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén óvatosan belekeverjük a lekvárt.Amikor letelt az első sütési idő, mérsékeljük a hőt 150 fokra, a
lekváros habot az almákra simítjuk és visszatoljuk a tálat a sütőbe.10-13 perc alatt készre sütjük. Ez idő alatt a hab szépen megemelkedik a tetején, és kissé megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése