Hozzávalók:
(20x25 cm-es tepsihez vagy tálhoz,én kicsit nagyobban készítettem,így nem olyan magas)
- 1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
- 1 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál rumaroma
A krémhez:
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 1 liter tej
- cukor ízlés szerint
- 5 dl Hulala habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3-4 db nagy sport szelet csokoládé
Elkészítés:
1.
A tejben elkeverjük a cukrot és a rumaromát, a kekszet belemártogatjuk
(pár másodpercig benne hagyhatjuk a tejben, de ne ázzon szét!) és a
tepsit kirakjuk vele szorosan.
2.
A pudingport kevés tejben elkeverjük simára, ízesítjük cukorral ízlés
szerint, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre főzzük, még forrón a
kekszre öntjük.
3. A tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálóval, és a 3/4 részét a már kihűlt pudingra egyengetjük.
4. A csokoládékat lereszeljük és a maradék tejszínbe keverjük. Ezt is az előző habos réteg tetejére simítjuk.
5. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára, hogy a keksz megpuhuljon, a krém pedig kellően megdermedjen. (De egyébként is hűtőben tároljuk!)
Másnap a legfinomabb, úgyhogy addig mindenképpen hagyjunk belőle egy kicsit. :)
Ezt Gabinál találtam!Érdemes körülnézni Nála.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése