Sok alma idején érdemes ezt a sütit elkészíteni...lehet sütés nélkül kekszes alappal is, de most sütni lett volna kedvem.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
1 cs. van.cukor
1 cs. sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
8 dl víz
3 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
Először a tölteléket készítettem el.
Az almát megpucoltam és lereszeltem,majd a 20 dkg cukorral és 5 dl vízzel puhára főztem.
A 3 cs. pudingport elkevertem a maradék 3 dl vízzel,majd az almához öntöttem és kevergetve addig főztem amíg besűrűsödött.Hagytam egy kicsit hűlni amíg elkészült a tészta.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam,2 cipóra osztottam, majd tepsi nagyságúra nyújtottam és a kikent, kilisztezett tepsibe fektettem,erre került az almás-pudingos krémet,majd a másik cipóból is ugyanakkora lapot nyújtottam és befedtem vele az almás krémet.
Egy kis fahéjas,vaníliás porcukorral megszórva isteni finom.
2 megjegyzés:
Kipróbáljuk, majd jelzek anyám! :)
Örülök Anyám! :)
Megjegyzés küldése