Szerepelt már itt ez a recept...de hátha valaki még nem látta :)
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
4 adagnyi feketekávé
2 ek rum
2 db tojás
15 dkg cukor
25 dkg mascarpone
4 dl tejszín
1 cs Dr. Oetker zseléfix
kakaópor - ízlés szerint
Első lépésként a tojásokat kell
habosra keverni a cukorral, mehet bele a mascarpone is, és azzal is
tovább kell keverni, még újból szép habos nem lesz.
Hozzáadjuk habtejszínünket is, ezzel kb. 5 percig verjük, legnagyobb fokozatra kapcsolva a gépet.
Keverjük bele a zseléfixet is.
A
babapiskótákat a lefőzött forró feketekávéba kell mártani,amibe a rumot
is beleöntjük.Éppen csak mártsuk bele,hogy el ne ázzon a babapiskóta.
Legalulra
piskóta kerül, majd krém, a krémre kakaóport szitáltam. Általában 2
réteg készül, és legfelülre krém kerül, és arra befejezésül
kakaószitálás. Ezt a tortát nem kell sütni, csak hűtőben pihentetni pár
órát, vagy egy teljes éjszakát. Ekkorra szépen megdermed a krém a
zselatintól, és majd könnyen leemelhető lesz a tortától a kapcsos forma
oldala.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése