2014. január 15., szerda
Csemegeuborkás virslitorta
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
1 db tojás
1-2 ek víz
fél kk só
Töltelék:
10 dkg szalonna
2-3 db hagyma
2,5 dl tejföl
2 db tojás
1 cs. petrezselyemzöld
3 pár virsli
20 dkg csemegeuborka
1 mk őrölt bors
fél kk só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük közben a tölteléket.A szalonnát és a hagymát felaprítjuk,zsiradékon megfonnyasztjuk.
A tojást elkeverjük a tejföllel,beletesszük a sót,borsot,az aprított petrezselyemzöldet és a felkarikázott virslit és uborkát is.A szalonnát és a hagymát is belekeverjük,ha már kihűlt kicsit.
Egy margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt tortaformát kibélelünk a kör alakúra kinyújtott tésztát,úgy,hogy legyen kb. 3 cm-es pereme is.Beleöntjük a tölteléket és 30-35 perc alatt 190 fokon megsütjük (légkeveréses sütőben elég a 170 fok is).
2014. január 14., kedd
Lekváros bukta
Hozzávalók :
60 dkg liszt
3 ek cukor
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tojás sárgája
1 egész tojás
6 dkg olvasztott margarin
csipet só
+ 1 tojás a kenéshez
lekvár
A hozzávalókat összegyúrjuk,letakarva pihenni hagyjuk kb. 1 órát.Kinyújtjuk és kb. 8 cm darabokra vágjuk a tésztát,megtöltjük lekvárral (én most sütésállót használtam),feltekerjük,formázzuk,hagyjuk még kelni 20-30 percet, lekenjük a felvert tojással és kb 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor egy kis porcukor nem rontja el :)
2014. január 9., csütörtök
Mákos-csokis gyümölcskenyér
Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 cs. van. cukor
15 dkg darált mák
10 dkg kandírozott/aszalt gyümölcs
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
A tojásokat habosra kevertem a cukorral és a puha margarinnal,van.cukorral.Óvatosan belekevertem a habbá vert tojásfehérjét.Összekeverjük a liszttel,mákkal és a gyümölcsökkel.
Kikent,kilisztezett kenyérformába/őzgerinformába öntöttem és 180 fokon kb. 40 percet sütöttem.
Amikor kihűlt,akkor a megolvasztott csokit rácsorgatom a tetejére és a gyümölcsökből a tetejére is tettem mielőtt a csoki megszilárdult.
2014. január 1., szerda
Tiramisu torta
Szerepelt már itt ez a recept...de hátha valaki még nem látta :)
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
4 adagnyi feketekávé
2 ek rum
2 db tojás
15 dkg cukor
25 dkg mascarpone
4 dl tejszín
1 cs Dr. Oetker zseléfix
kakaópor - ízlés szerint
Első lépésként a tojásokat kell
habosra keverni a cukorral, mehet bele a mascarpone is, és azzal is
tovább kell keverni, még újból szép habos nem lesz.
Hozzáadjuk habtejszínünket is, ezzel kb. 5 percig verjük, legnagyobb fokozatra kapcsolva a gépet.
Keverjük bele a zseléfixet is.
A
babapiskótákat a lefőzött forró feketekávéba kell mártani,amibe a rumot
is beleöntjük.Éppen csak mártsuk bele,hogy el ne ázzon a babapiskóta.
Legalulra
piskóta kerül, majd krém, a krémre kakaóport szitáltam. Általában 2
réteg készül, és legfelülre krém kerül, és arra befejezésül
kakaószitálás. Ezt a tortát nem kell sütni, csak hűtőben pihentetni pár
órát, vagy egy teljes éjszakát. Ekkorra szépen megdermed a krém a
zselatintól, és majd könnyen leemelhető lesz a tortától a kapcsos forma
oldala.
2013. december 23., hétfő
Pozsonyi kifli
Ez a Pozsonyi kifli 2.0 , idén is szép lett és remélem finom is.
A recept itt megtalálható a blogomban.
Nyugodtan próbálja ki mindenki!
Boldog karácsonyt!
2013. december 16., hétfő
Diós kifli
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 db tojás sárgája
1 db citrom reszelt héja
A kiflik hempergetéséhez kb. 10 dkg porcukor és 2 cs. van.cukor
Az elkészítés roppant egyszerű,összegyúrjuk a hozzávalókat,hosszúkás rudakat sodrunk,daraboljuk és kifli formára alakítjuk.Megsütjük és van.cukros porcukorba hempergetjük.
Sokáig eltartható,ha el nem fogy.
2013. december 14., szombat
Alma palacsintatésztában
Hozzávalók:
2,5 dl tej
1,5 dl víz
20 dkg liszt
3 db tojás
1 sütőpor
2 ek cukor
csipet só
4-5 db alma
fahéj,kristálycukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy kivajazott zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük.
Az almákat megmossuk és gerezdekre vágjuk,aztán kirakjuk vele a tepsit.
Megszórjuk a tetejét fahéjjal és kristálycukorral és 35-40 percig sütjük.
2,5 dl tej
1,5 dl víz
20 dkg liszt
3 db tojás
1 sütőpor
2 ek cukor
csipet só
4-5 db alma
fahéj,kristálycukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy kivajazott zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük.
Az almákat megmossuk és gerezdekre vágjuk,aztán kirakjuk vele a tepsit.
Megszórjuk a tetejét fahéjjal és kristálycukorral és 35-40 percig sütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)