2008. november 29., szombat

Pásztortarhonya

Ez szintén nagy kedvenc nálunk,biztos sokan ismeritek is... de azért beteszem ha már egyszer Sütök-főzök a blogom címe:)

Így készül:

Szalonnát felkockázom, kicsit pirítom...a szalonnadarabokat kiveszem és a zsiradékban megpirítom az apróra vágott hagymát és kb 1 csésze tarhonyát -> leveszem a tűzről, pirospaprikát adok hozzá, ráteszem a kockára vágott krumplit, fűszerezem, só, vegeta, gulyáskrém, fokhagyma.felengedem annyi vízzel ami éppen ellepi -> forrás után takarék lángon főzöm tovább ( vagy főzőlapot teszek alá) és amikor a krumpli majdnem jó teszek hozzá egy kis kolbászt meg a fiúk kedvéért virslit... de készült már maradék pörkölttel is.A szalonna pedig visszakerülhet tálaláskor a tányérokra:)

Nincsenek megjegyzések: