2008. november 27., csütörtök

Vörösboros csokis kuglóf


Hozzávalók: 20 dkg margarin,20 dkg k.cukor, 2 cs. van.cukor,4 tojás,28 dkg liszt, 1 csapott evőkanál keserű kakaópor,fél kiskanál őrölt fahéj,1 cs. sütőpor,1,75 dl vörösbor,10 dkg étcsokoládé (én azt tettem bele amit találtam itthon...történetesen macsaknyelvet) A mázhoz meg egyszerű tortabevonót használtam

Elkészítés:A puha margarint a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.A lisztet a kakaóval,a fahéjjal,és a sütőporral összekeverjük és a tojásos részhez adjuk a borral együtt.A csokoládét apró darabokba tördeljük és a tésztába tesszük,majd a felvert tojásfehérjét is belekeverjük .

Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.Hűlni hagyjuk, és rákenjük a mázat

Nincsenek megjegyzések: