2009. február 28., szombat

Csokis keksz


Ez a recept a Donna.hu oldalon ragadott magával.
Meg kellett sütnöm...és bizony az ott megadott mennyiség nálunk kevésnek bizonyult!
Legközelebb kétszeres vagy inkább háromszoros mennyiségnek állok neki.

Hozzávalók:

15 dkg liszt, 1 ek. keserű kakaópor, 10 dkg apróra vágott csoki, 1/2 tk. fahéj, 1/2 tk. szódabikarbóna, 1 tojás,10 dkg puha margarin,10 dkg cukor.

A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát,a fahéjat,a kakaóport, és a csokit.
A puha margarint kikeverjük a tojással és a cukorral.
A lisztes keverékbe öntöm a a margarin-tojás-cukor keverékét.Jól összedolgozom.Kis időre hűtőbe teszem.(Nekem ez kb. 15 percet jelentett)
Sütés előtt kis golyókat formáltam belőle és tenyérrel laposra nyomogattam.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem és 10 percet sütöttem kb. alacsony fokozaton.

Miután kihűlt fémdobozban tárolom - ezt olvastam ... de nálunk el is fogyott mire dobozba került volna:))

3 megjegyzés:

brü írta...

hú ez nagyon jól hangzik, az ilyeneket szeretem...holnap meg is sütöm :)
A fahéjat nem szeretem, gondolom ki lehet hagyni..?
mennyi az az alacsony fokozat?

Reni írta...

Fahéj nyugodtan kimaradhat...bár ez sem nagy mennyiség.
A recept szerint 150 fok...de nekem nincs fokmérőm azért sem írtam be.

JD írta...

Tényleg nagyon jól hangzik, én is szeretek kekszet sütni. megjegyeztem, hol találom a receptet! :)