2009. február 3., kedd

Tojásos krumpli


Ehhez az ételhez megint nem lehet pontos receptet írni. Mi nagyon szeretjük mert könnyen elkészíthető és a hozzávalók még ínséges időkben is megtalálhatóak otthon.

A krumplit meghámozom és karikára vágom és kevés olajon sütni kezdem.
Amikor már majdnem jó akkor hagymát is szelek rá és tovább sütöm.
Amint a krumpli és a hagyma is elérte a megfelelő állagát akkor felvert tojást öntök rá amibe teszek sót vagy vegetát és jól átkeverve azzal is sütöm picit.
(A mai vacsink 4 krumpliból és 4 tojásból készült, 2 kisebb fej hagymával kiegészítve)
Csak Apumra nem lehet bízni ennek elkészítését, mert ő amint beletette a krumplit már öntötte is rá a tojást...és csodálkozott,hogy nem jó még a krumpli:))

5 megjegyzés:

brü írta...

Jujj ezt imádtam :)gyerekkoromba anyum annyit készített, én azt hittem csak mi ismerjük :)))

Reni írta...

Brü! Örülök, hogy Te is ismered! Ugye, hogy fincsi tud lenni?!

brü írta...

Reni igen, nagyon :)mai napig egyik kedvenc kajám!

Unknown írta...

Nagymamám ezt bocskoros krumplinak hívja!!!:) Ezt főztem életemben először egyedül!!!Sokszor esszük!! az egyik gyors kedvenc!!

Névtelen írta...

Az én receptem kicsit más, férfiasabb :) Jó két kiló krumplit vágok fel, és annyi olajat öntök rá, amennyi ellepi. Fedő nélkül, lobogó olajban sütöm, hogy ropogós legyen a krumpli. Takarítani kell utána :) Amikor már pirosodik, leöntöm az olajat, és a lábosba loccsantok kb. 10 felvert tojást. Tovább sütöm, amíg a tojás megdermed, de még kacsingat. Az egészet forrón betoljuk ebédre a kisfiammal, utána nem kell vacsora sem. Jó étvágyat :)