Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
15 dkg margarin
1 tojás
1 citrom reszelt héja
A krémhez:
2 db citrom leve + 3 dl víz
2 cs vaníliás pudingpor + 1 dl víz
15 dkg kristálycukor
4 db tojás sárgája
3 ek margarin
A habcsókhoz:
4 db tojásfehérje
14 dkg kristálycukor
2 ek porcukor
A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk,és becsomagolva hűtőbe tesszük 30 percre.Utána lisztezett felületen kerek lappá nyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott tortaformát.20-25 percig sütjük,aztán hagyjuk hűlni.
A krémhez kifacsarjuk a citromok levét, felforraljuk a 3 dl vízzel,hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott pudingporokat és a cukrot és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a tojások sárgáját egyesével,és a 3 ek margarint, majd az elősütött tésztára kenjük.
A tojásfehérjéket habbá verjük a kristálycukorral,közben hozzáadjuk a porcukrot is,majd a citromos krém tetejére halmozzuk.Alacsony hőfokon sütjük (inkább talán szárítjuk) még kb 15- 20 percig.
Pihentetés következik legalább 6 órán át.Ha rendesen kihűl akkor szépen lejön a kapcsos tortaforma és könnyen szeletelhető.
A legnehezebb ebben a sütiben a 6 óra pihenőt kivárni:)))
3 megjegyzés:
Nagyon guszta! Ugye majd mellékelsz receptet is! ;))
Jujjjjj de jól néz ki!!!!!!
Köszi :)
Megjegyzés küldése