2012. április 7., szombat

Puncsos-babapiskótás

Hozzávalók

  • Tészta 25 dkg liszt
    1 tojás
    8 dkg cukor
    2 evőkanál méz
    2 evőkanál tejföl
    5 dkg margarin
    1 kávéskanál szalalkáli

  • Krém 3 csomag puncsízű pudingpor
    7 dl tej
    20 dkg margarin
    20 dkg porcukor
    1 csomag babapiskóta
    rumaroma

  • Máz 20 dkg porcukor
    3 evőkanál citromlé
    1 teáskanál málnaszörp
    2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin


Elkészítés

A tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátán. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik lapot. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a margarint. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát. A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni.

Nincsenek megjegyzések: