Hozzávalók
- Tészta 25 dkg liszt
1 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
1 kávéskanál szalalkáli
- Krém 3 csomag puncsízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta
rumaroma
- Máz 20 dkg porcukor
3 evőkanál citromlé
1 teáskanál málnaszörp
2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
Elkészítés
A tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátán. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik lapot. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a margarint. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát. A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése