2010. április 11., vasárnap

Habkönnyű almás túrótorta



Hozzávalók:

5 db tojás
12,5 dkg búzadara
1 kg alma
50 dkg tehéntúró
17 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
kevés só
ízlés szerint citromhéj

A tojások sárgáját a cukorral,a margarinnal,búzadarával,túróval,citromhéjjal,sóval habosra kevertem.Hagytam állni, hogy a dara kicsit megszívja magát, kb 50 percet.A meghámozott almát kockára vágtam,beleforgattam a masszába,majd a tojásfehérjéket kemény habbá vertem, és összekevertem a tésztával.
Kapcsos tortaformában sütöttem,amit kikentem margarinnal és liszteztem.
A recept 1 óra sütést írt 180 fokon, de én kb 45 percig sütöttem, így is szép színe lett és nem volt nyers!
Megszórtam vaníliás cukorral, és egy kis zselécukorral díszitettem.

2 megjegyzés:

Judith írta...

Ez nagyon tetszik nekem! Lesz recept is?

Reni írta...

Judith! Máris itt a recept!
Remélem ízleni fog, ha kipróbálod!