2011. szeptember 12., hétfő

Mogyoróhabos pite


Tészta:
25 dkg liszt
16 dkg margarin
5 dkg porcukor
5 db tojássárgája
fél cs. sütőpor

Töltelék:
15 dkg lekvár (ezt nem mértem,csak úgy kentem amíg elégnek nem láttam)
5 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
20 dkg darált mogyoró ( de dió is lehet)

A tésztához valókat összegyúrtam és letakarva hűtőben pihentettem fél órát,utána kinyújtjuk lisztezett deszkán és a kikent,kilisztezett tepsibe fektetjük a sodrófa segítségével,majd elősütjük kb 15 percig.
Megkenjük a lekvárral.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük ,a végefelé apránként a cukrot is belekeverjük,végül a darált mogyorót (diót) is hozzáadjuk.Ezt rásimítjuk a lekváros tésztára,és még 20 percig sütjük ( vagy inkább szárítjuk) alacsony lángon.

Nincsenek megjegyzések: