2008. december 18., csütörtök

Csokis-meggyes torta

Hozzávalók:

15 dkg vaj, 4 tojás, 18 dkg cukor, 12,5 dkg liszt, 12,5 dkg darált dió, 2 ek. rum, 1 cs. vaníliáscukor, 1 tábla étcsoki lereszelve, 1 kk. őrölt fahéj, fél zacskó sütőpor, magozott megy ( az eredeti recept szerint 7 dl-es üveggel - én otthoni eltevésű meggyel dolgoztam), porcukor.

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a cukoral, hozzátesszük a vajat, és ezzel is habosra keverjük.Majd fokozatosan hozzáadjuk a vaníliáscukrot , a reszelt csokit, a diót és a sütőporral elkevert lisztet.A végén belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A masszát zsírozott lisztezett formába öntjük.A meggyet lecsepegtetjük és lisztbe vagy porcukorba forgatva a tésztába nyomkodjuk.
Miután megsült hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: