2009. március 17., kedd

Gyömbéres keksz

Ezt a kekszet haNa blogjában láttam meg,és kedvet kaptam (természetesen), hogy kipróbáljam!

Hozzávalók: 20dkg finomliszt, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 1/2 kávéskanál sütőpor, 10dkg cukor, 10dkg puha vaj, 3 evőkanál méz, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1 kávéskanál fahéj, 1 késhegynyi szegfűszeg (őrölt ez is).

A hozzávalókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formálunk belőle. Meg lapítjuk kicsit és 4 cm távolságra pakoljuk őket a tepsibe. Légkeveréses sütőben 175-180*C-on kb. 10-15 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: