2009. március 5., csütörtök

Perec


Puccosnál láttam,hogy perecet sütött.
Az én fiaim is nagy perec imádók,így nem hagyott nyugodni a gondolat...meg kellett sütnöm.

Én így sütöttem meg:

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1/2 l tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1,5 dl étolaj
  • +
  • 3 ek liszt
  • 1 ek só
  • 1 tojás

  • Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd darabolom.Egyenként perecet formálok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró sütőbe teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!

    2 megjegyzés:

    JD írta...

    Én is kéreeeek, én is perecimádó vagyooook! :)

    Reni írta...

    Jd a legszebbet elteszem Neked!:))