2009. november 28., szombat


Limaránál láttam ezt a nem mindennapi kalácsot...
Próbálkoztam...
Bejött...

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • kb. 3 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 5 dkg olv. vaj
  • 2 ek. cukor
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben elkevertem, és hagytam, hogy kb. 15 perc alatt felfusson. A többi lisztet egy tálba öntöttem, közepébe mélyedést készítettem. Ide szórtam a maradék cukrot, csipet sót, tojást, majd a megkelt kovászt. Kézzel dagasztottam, a végén tettem hozzá az olvasztott vajat,duplájára kelesztettem.

Töltelék hozzávalói:
  • 1 nagy ek. őrölt pirospaprika
  • 3 ek. porcukor
  • 4 dkg olv. vaj
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és kinyújtottam. Megkentem a pirospaprikával, annyival, hogy mindenhol befedje a tésztát, majd megszórtam a porcukorral, úgy,hogy teljesen befedje a paprikát,meglocsoltam az olvasztott vajjal és feltekertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és hagytam még kelni egy rövid ideig...aztán jól megkentem tojással és irány a sütő!

Érdekes ízkombináció...paprikás is ,édes is...Apa is azt hitte elsőre, hogy lekvár van benne:)
A tésztája is isteni finom lett...érdemes volt merésznek lennem és kipróbálni!

2 megjegyzés:

haNa írta...

Ez nagyon érdekes. Kicsit ellentmondásos a tészta meg a töltelék együttese, de ha Te mondod, hogy finom, akkor elhiszem! :)) Ha meg nem, akkor majd kipróbálom! :))
A gofri meg szuper kaja.

Mariann írta...

HÁt.......... van benned némi kísérletező kedv, az tuti! :-)))))))
Én biztos nem fogtam volna bele :-))