2009. november 5., csütörtök

Madártejes szelet

Linborinál láttam...már akkor tudtam ki akarom próbálni...aztán HajniVLB is megsütötte...neki is sikerült...hát én sem maradhattam ki!

A süti NAGYON finom...egy kicsit sem nehéz elkészíteni!

A fénykép viszont nem sikerült...egyszerűen nem bírtam jobbat csinálni...Áron már így is sürgetett,hogy enné a sütit:))


Hozzávalók:

8 tojás, 25 dkg porcukor, 3 cs vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 9 jó púpos evőkanál liszt, 1 liter tej

A tojások sárgájátl habosra kevertem a porcukorral,hozzáadtam az olvasztott margarint,a vaníliás cukrot, a lisztet és a tejet. Végül beleforgattam a felvert tojásfehérjét.
Nagyon híg lesz a massza de ettől nem kell megijedni!!!
Kivajazott,kilisztezett tepsibe öntve 160 fokon 60 percig sütöttem.

(Sütés közben 3 réteg alakul ki: az alsó mintha sűrű puding lenne, a közepe krémes,a teteje tészta.)

Csak akkor szabad szeletelni ha teljesen kihűlt.

4 megjegyzés:

Ibolya írta...

Ezt a sütit intelligens krémes néven ismerem. Többször is megsütöttem, de nekem sajnos nem sikerült, nem állt össze, szinte folyt a közepe. :((

linbori írta...

Örülök,hogy Neked is sikerült! :)

BIze írta...

Nálam hamis krémes a neve...
Nagyon finom, mindig gyorsan elfogy!

Marigold írta...

Légkeveréses a sütőd? Nálam MOST sül :-))