2011. november 13., vasárnap

Koszorú

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 mk. só
  • 2,7 dl tej
  • 1 nagy tojás
  • 2 ek. cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 dkg élesztő
Összegyúrtam az összes hozzávalót, és könnyű kalácstésztát készítettem belőle, duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtottam belőle. 
Töltelék:
  • lekvár
  • 20 dkg őrőlt dió/ mogyoró
  • 10 dkg cukor
  • csipet fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 7 dkg aprított aszalt gyümölcs
  • kb. 7 dkg reszelt vagy apró kockára vágott marcipán
A tésztát megkentem a lekvárral, megszórtam a cukrozott dióval/mogyoróval, amiben elkevertem a fahéjat és a citromhéjat, majd meghintettem az aprított aszalt gyümölcsökkel és marcipánnal. Feltekertem mint a beiglit.
Sütőpapírra tettem  Egy éles késsel kb. másfél ujjnyi vastagon bevagdostam. Úgy, mintha szeletelném, csak nem vágtam át teljesen a tésztát:Ezután a szeleteket kissé kifordítottam úgy, hogy féli takarják egymást:
Letakartam és kb. 30 perc alatt újra kelesztettem.
Ezalatt a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A megkelt tésztát vékonyan lekentem felvert tojással.
35 perc alatt sül készre.

2 megjegyzés:

Csiperke írta...

Gyönyörű lett a kalácsod, és a belevalók alapján nagyon finom is lehetett!!

Reni írta...

Köszönöm:)