2013. január 13., vasárnap

Sütés nélküli gesztenyés


A tészta hozzávalói:
    • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
    • 25 dkg darált keksz
    • 15 dkg margarin
A krémhez kell:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. babapiskóta
  • fél üveg rum aroma
  • 2 adag lefőzött kávé
  • 0,5 tejszín
  • 2 ek porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam. Egy tepsibe elterítem.
A krémhez megfőzzük a pudingot (9 deci tejben 3 csomag porcukor nélkül) és lehűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a pudinggal. A krém felét a gesztenyés alapra kenjük. Lefőzünk 2 adag kávét, összekeverjük a rum aromával és belemártjuk a babapiskótát, amit aztán a krémre rakunk. (Csak pár mp-re áztassuk, különben szétmálik hamar.) A piskótás réteg után a krém másiki fele következik.
A tejszínt a porcukorral felverjük, és utolsó rétegként a sütire borítjuk. Reszelt csokival,cukordarával díszíthető.
Pár óra alatt összeáll a hűtőben és szépen szeletelhető.

1 megjegyzés:

MarsValaki írta...

Ezt muszáj lesz megcsinálnom, annyiraaa guszta.