2013. október 18., péntek

Gesztenyepüré

Gondoltunk egy merészet Anyukámmal és nekiálltunk SK gesztenyepürét készíteni.
Szép nagy szemű gesztenyéjük termett az idén és volt is belőle bőven,így belevágtunk.
Nem egy könnyű meló,de nekünk így is nagyon megérte.
Nincs semmiféle célszerszámunk,nem volt semmiféle tapasztalatunk,praktikánk,hogy hogyan egyszerűbb a főtt gesztenyét megszabadítani a héjától,így mindketten csináltuk ahogyan gondoltuk.
Az eredmény 1 kiló 60 dkg tiszta gesztenyemassza lett.
Ehhez 60 dkg cukrot tettünk ( 1 kiló gesztenyéhez 40 dkg cukrot számoltunk) és 2 dl rumot.
A cukrot  a rumban felolvasztottuk és úgy kevertük a gesztenyéhez.
Nekünk ezek az arányok jöttek be,de nyugodtan lehet kevesebb vagy több a cukorból is és a rumból is,ha valaki úgy jobban szereti.

Nincsenek megjegyzések: