2013. április 20., szombat

Kefíres kocka


Hozzávalók:

3 pohár kristálycukor
4 pohár finomliszt
4 db egész tojás
4 pohár kefír (175 g-os)
1 pohár étolaj
1 db citrom reszelt héja( én kandírozott citrom és narancshéjat tettem bele)
1 cs. mazsola
2 tábla étcsokoládé
2 ek méz
1 cs. sütőpor

 A kefírt, tojást, cukrot, olajat, a citrom héját és a mézet egy tálba tesszük, majd összekeverjük. A masszába keverjük a mazsolát és az egyik tábla csokit kockákra vágva.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet és hozzákeverjük a sütőport, majd fokozatosan a masszához öntjük a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°-on 20 -30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megmaradt 1 tábla csokit  gőz fölött megolvasztjuk. Ha megsült a sütemény, a csokimasszát eloszlatjuk a tetején és hagyjuk megdermedni.

Nincsenek megjegyzések: