2013. augusztus 28., szerda

Turbó sós kiflik


A nevéhez méltón turbó gyorsasággal fogy.
A Nők Lapjában láttam a receptet a  Limaráról szóló cikkben.

Hozzávalók (32 db-hoz):

60 dkg liszt
1 tk só
5 ek olaj
2 dl víz
1,5 dl tej
1 tk cukor
3 dkg élesztő

A töltelékhez 12 dkg puha vaj,1 tk só és szezámmag a szóráshoz.

Az élesztőt és a cukrot a langyos tejbe kevertem.
Egy tálba szitáltam a lisztet,hozzáadtam a sót,az olajat,a vizet,az élesztős tejet,könnyű tésztát dagasztottam belőle és 20-30 percig pihentettem a lefedett kelesztőtálban.Közben a vajat a sóval kikeverjük... én most lusta voltam,ezért sós ráma margarint kentem a tésztára.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és 4 felé vágtam.
Egy darabot vékonyra kinyújtunk,megkenjük a sós vajjal/margarinnal, majd egy másik ugyanakkorára nyújtott lappal lefedjük.Óvatosan összenyomkodtam,és 16 cikkre vágtam és feltekertem őket.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam őket és hagytam 20 percig pihenni még.
A másik 2 tésztadarabbal is ugyanígy teszünk.
180 fokra előmelegítjük a sütőt,vízzel lespricceljük a kiflik tetejét,megszórjuk szezámmaggal és a forró sütőben 15 perc alatt ( ha van légkeverés akkor azt használva) megsütjük.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most sütöm! Csodás illata van! Finom lesz! Köszi a teceptet!,,,
Judit