2014. január 23., csütörtök

Török zsemle



Hozzávalók:

1/2 kg liszt
1 cs. élesztő
1,5 dl joghurt
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos tej
1 db tojás
1/4 pohár cukor
1 tk só

A tetejére 1 tojás sárgája és pár kanál tej + magok (lenmag,szezámmag,mák...)

A  hozzávalókból  ruganyos tésztát dagasztunk, betesszük műanyag tálba, és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (gyorsabb módszer: kelesztőtálba tesszük, és berakjuk a mikróba, legkisebb fokozatra 5 percig, majd benn is hagyjuk, kb. 1/2 óra alatt megkel), ezután 16 részre osztjuk, kis rudakat sodrunk belőle (nem kell lisztezni, nagyon jó kis tészta), félbehajtjuk, megcsavarjuk őket, majd feltekerjük csiga alakban, és a végét aláhajtjuk. Lekenjük tejes tojás sárgájával, megszórjuk a magokkal, és aranybarnára sütjük kb. 200 fokon (nem kell előmelegíteni a sütőt, közben is hadd keljen).

1 megjegyzés:

haNa írta...

Jó fotók! Látszik, h finomak! :D