2011. március 29., kedd

Anyunak




Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 púpos ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
krémhez
  • 50 dkg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 20-25 dkg cukor ízlés szerint
  • 2 egész citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag zselatin
tetejére
  • őszibarack
  • tortadara
A piskótához a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük a vanílliás cukorral együtt.A lisztet sütőporral jól elkeverjük és belekeverjük  a cukros tojásba..A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan összeforgatjuk az elkészített masszával.Kivajazott-lisztezett tortaformában, közepesen meleg sütőben megsütjük.Miután a piskóta kisült, hagyjuk hűlni néhány percig,  egy éles késsel vízszintesen kettévágjuk.A töltelékhez a habtejszínt keményre felverjük, majd a túróval összekeverjük, melybe előzőleg a citrom héját belereszeltük és ezután hozzáadjuk a cukrot .A krémhez hozzáadjuk a felforralt zselatint és a citrom levét.Megtöltjük a piskótát, de úgy osszuk el, hogy a torta bevonatához is a krémet fogjuk használni.Barackot szeletelünk közé és a tetejére.A végén tortadarával díszíthetjük még.

6 megjegyzés:

Reni írta...

Köszönöm Ditta!
A blogodat és a tortáidat látva megtisztelő , hogy szerény tortámat is dícsérettel illetted.

haNa írta...

Nagyon tetszik és ötletes ezzel a roletti dekorálással!!!! A legjobbakat anyudnak! Pusz ♥

Reni írta...

haNa!
A másik tortakirály dícséretét is köszönöm:))

Éva írta...

Nagyon jól néz ki a tortád, guszta!

Ditta tortái írta...

Nekem nagyon tetszik én még soha nem készítettem ilyen fajtát,és már szeretném kipróbálni,ügyesen elkészítetted!

haNa írta...

Renim! ♥ :)))