Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 2 ek. só
- 50 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 nagy tejföl
- 1 tk. cukor
- 3-4 ek.fehérbor
- kb. 1 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
A tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt . A lisztet, a sót, a margarint kockára vágva elmorzsolom. A közepébe mélyedést készítek, ide teszem a tojást, a tejfölt, a bort és a felfutott élesztőt.Összegyúrom és letakarva a hűtőbe teszem fél órára.
- 1 közepes fej káposzta
- 3-4 ek. olaj
- 1 ek. cukor
- 1 ek. só
A káposztát lereszelem, megsózom és 10-15 percig állni hagyom.
Az olajon karamellízálom a cukrot, majd ráteszem a kinyomkodott káposztát és aranybarnára pirítom.
Félreteszem hűlni.
Amikor a káposzta szobahőmérsékletű, előveszem a tésztát és lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtom.
Rákenem a töltelék felét, majd hajtogatom. A jobb oldali részt a középsőre hajtom, majd ennek tetejére a bal oldalit. Az így kapott tésztacsíkra is kenek a töltelékből. Ezután fentről lehajtom középig, majd alulról is felhajtom a közepéig, végül egymásra hajtom. 30 percre hűtőbe teszem.
Végül ujjnyi vastagra nyújtom, berácsozom és kiszaggatom,majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütöm.
1 megjegyzés:
Nagyon szépek! Örülök, hogy tetszett!:)
Megjegyzés küldése